torsdag, september 23

A huge step for mankind

Många undrar om jag är nervös för bebisens ankomst. Inte så farligt. Ut kommer den nog. Jag är mer oroad för det som kommer sen. Shit - jag ska uppfostra en unge. Vad ska det bli av den stackaren?! 
Har den osannolika turen att få vara bonusvuxen åt Dylan så att jag hunnit träna lite. Men det har ju knappast gjort mig säkrare på att jag klarar min uppgift - snarare tvärt om.
Barn lär sig helt enkelt INGENTING vettigt på dagis längre. Det är hur mycket som helst som JAG - obetydliga människa - måste upplysa den rare lille gossen om. Hur skulle han annars klara sig i världen?!

Här kommer Top 10 - viktiga saker att lära barn:

1. Mackorna blir tusen gånger godare om man pillar bort äckliga kanter. (Ska jobba lite på att få Dylan att hålla tyst om vem som berättat den hemligheten...)

2. Ballerinakex äts på följande sätt: Ta bort hålbiten. Kasta den, svälj den hel eller ge den till pappa Lasse. Slicka i dig geggan tills underdelen är lagom solkig och smetig (och du med) sedan kan man börja tugga. (Bonusvuxna uppskattar om man låtsas att man kommit på det själv)

3. Det är i kanten mellan gräset och asfalten som man kan hitta den bästa hoppgeggamojjan. Det gäller att hoppa hårt och våldsamt första gången - man får oftast bara en chans. (Även här bör man jobba lite på detta med källskydd....)

4. Med lite träning kan man få till ett par toppensnygga elefantglasögon av ett clementinskal.

5. Micropopcorn är inte riktiga popcorn. Riktiga popcorn poppas på spisen - med glaslock. (Glöm inte att glänta på locket en aning mitt i värsta poppandet så att några hoppar ut)

6. Det finns en gammeldags, helt icke-digital uppfinning som heter badkritor. Sjukt kul. 


7. "Mamma kines, pappa japan - stackars lilla barn" - Ungen kommer bli kung på dagis bara man får styr på detta med riktningen på ögonen!

8. Bebisar kommer inte till av Coca-cola. Det är papporna som stoppar in dom i mammorna. (Verkar det alldeles otroligt kan man späda på med att läsa "Per, Ida, Minimum" och få lite detaljer och illustrationer till. Bäst är dock om man liksom lämnar lite kvar att fundera på. Finns nog andra vuxna som gärna vill förklara senare.)

9. Bajs är egentligen mat. Ju mer man äter - desto mer bajsar man. Enkel matematik.

10. Det finns bara en serietidning värd namnet - BAMSE. Och julkalendrar var bara bra förr i tiden.

Så kom igen nu världen - nu hjälps vi åt att forma nästa generation till nåt vettigt istället för alla små Sverigedemokrater som fötts de senaste 20 åren!


Inga kommentarer: