tisdag, oktober 19

Förr i tiden var man dum i huvet nå jäääävulskt...

Idag tänkte vi att vi skulle vara lite retro.
Dagens outfit: Omlott-tröja med knyt och sparkbyxor i blå frotté.
Som kuriosa kan nämnas att båda delarna är inköpta på det som då hette Konsum antingen i slutet på 70- eller början på 80-talet (var jäklarimig kvalitet på tvättrådslapparna förr i tiden - det kan man inte säga nåt om!).


Resultat?
Jomen lite sådär snygg-gullig blev hon väl, lilla prinsessan.
Men man undrar ju hur fan man tänkte för 30 år sen. Tänkte man alls?!
Omlott är jättebra. Faktiskt. Det är inte kul att dra saker över ett huvud som verkar sitta på en sytråd - det är skönt att slippa. Däremot skall denna tröja knytas ihop med inte mindre än tre rosetter för att ens nästan sitta på nåt vettigt sätt.
Då ingår inte nån avstängningsknapp till sprattelfunktionen på barnet. Ungefär lika enkelt som att sätta nylonstrumpor på en nyfångad ål kan jag tänka mig.
Dessutom har tröjfan nån slags spets längst upp - som nog borde ha strukits innan användning. Hmmmm...
(Se gärna föregående inlägg och fundera över sannolikheten att det kommer hända....)

Byxorna har fötter, och det är jättebra för kalla små tassar. Däremot kommer det till en kritisk punkt när dessa på något mystiskt vis skall dras upp över en smått lealös kropp - UTAN att den nyligen omsorgsfullt (?) knutna tröjan åker upp och skrövlar sig i ryggen eller på magen. Längst upp knäpper man ihop fram- och bakstycket med en hederlig gammal knapp i ett knapphål.
Lever både du och barnet efter detta så kan man nöjt beskåda ett barn som ser ut som.....ja, som man själv gjorde när man var liten.
Såhär hade man det på stenåldern. Allas våra föräldrar genomled detta dagligen. Om, och om igen.

Jag har bara två saker att säga till "Mr Förr-i-tiden": Tryckknappar och mudd i midjan!!

Snart kommer min lilla prinsessa nog dessutom att bajja för tredje gången idag. Då klipper jag mest troligt hål i grenen på byxorna.

Retro-Girl testar Babysittern

1 kommentar:

Pappapokerface sa...

Nämen! Är det inte Iprenmannen?! =)